canlı destek

Yüksek Lisans Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı İtiraz Sonuçları

Sınav kağıdının yeniden değerlendirilmesi için dilekçe veren Gizem Beşe, Eren Torun, Ümran Deveci, Doğa Durak, Gizem Şahin, Yunus Emre isimli adayların kağıtları yeniden değerlendirilmiş olup, maddi hataya rastlanmamıştır.

-----------------------

Sınav sonuçları aşağıdaki kutucuktan TC Kimlik No (Yabancı uyruklu adaylar için Pasapart No) ile sorgulanabilir. Bu sınav sonuçları Ege Üniversitesi enstitülerine dijital ortamda gönderilmektedir. Dileyen adaylar sınav sonuçlarını basılı olarak da Yabancı Diller Yüksekokulundan 26 Ağustos 2022 Cuma günü 10.00'dan itibaren alabilirler. Yalnızca 60 ve üzeri not alan adaylara basılı belge verilebilmektedir.

-------------------------

Sınav giriş yerleri için buraya tıklayınız.

Sınavın yapılacağı bina olan İletişim Fakültesini haritada görüntülemek için buraya tıklayınız.

Sınava girmeden önce sınav yönergesini aşağıdaki bağlantılardan mutlaka okuyunuz.
İngilizce Sınavı Yönergesi
Arapça Sınavı Yönergesi

Sınav Tarihi: 24 Ağustos 2022 Çarşamba
Sınav Başlama Saati: 18:00
Sınav Bitiş Saati: 20:15
Sınav Süresi: 135 dakika

-------------------------

Yüksek Lisans Yabancı Dil Yeterlilik Sınavına başvuran adayların dikkatine,

https://ydybasvuru.ege.edu.tr/ adresinden sınav başvurusu ve ödemesi yapıp aşağıda alfabetik olarak yayınlanan Sınava Başvuranlar Listesinde ismi olmayan adayların, ydiller@mail.ege.edu.tr adresine aşağıdaki bilgileri içeren bir e-posta göndermeleri gerekmektedir.

TC Kimlik Nosu
Adı Soyadı
Telefonu
E-posta Adresi
Sınava hangi dilden gireceği (İngilizce/Almanca/Arapça’dan birini seçiniz.)
Ödeme yaptığı kartın ilk ve son 4 hanesi
SINAVA BAŞVURANLAR LİSTESİ
ADI SOYADI - TC KİMLİK NO

Sınava başvuranlar listesi için buraya tıklayınız.

Sınav saati ve yerleri daha sonra yayınlanacaktır.

24 Ağustos 2022 Yüksek Lisans

Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı Bilgilendirmesi

• Yüksek Lisans Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı 24 Ağustos 2022 Çarşamba günü yüz yüze yapılacaktır. Sınav başvurusu ve ödemesi 09-16 Ağustos 2022 tarihleri arasında online olarak alınacaktır. 16 Ağustos 2022 saat 23.59’dan sonra sistem otomatik olarak kapanacağından; bu saatten sonra başvuru kesinlikle alınmayacaktır. Ödeme ve başvuru sayfası için buraya tıklayınız.
  • Sınav başvuru ücreti 100.-TL(yüztürklirası)’dir. Sınav ücreti ödemesi nakit, havale ve EFT yolu ile yapılamayacak olup; sadece Sanal Pos ile ödenebilecektir. Sınav saati, sınav yerleri ve sınav yönergesi  www.ydy.ege.edu.tr adresinde daha sonra duyurulacaktır.
  • Sınav süresi 135 dakikadır.
  • Sınav çoktan seçmeli 80 adet sorudan oluşmaktadır ve yanlış cevaplar doğru cevapları götürmemektedir. Dilerseniz örnek sorular için www.ydy.ege.edu.tr adresinden sınav örnekleri sayfamıza göz atabilirsiniz.

Ege Üniversitesi

EGE ÜNİVERSİTESİ