canlı destek

YABANCI DİL I-II DERSLERİ VE MUAFİYET SINAVI (Güncellendi)

Lütfen dikkat! Bu duyuru Hazırlık öğrencileri için değildir. Fakülte ve yüksekokullarda Yabancı Dil I ve Yabancı Dil II dersini alacak öğrenciler içindir.

YABANCI DİL I - II MUAFİYET SINAVI

Yabancı Dil I-II muafiyet sınavı 12 Ekim 2022 Çarşamba günü yapılacaktır. Sınav saati ve yeri hakkında detaylı bilgi daha sonra yayınlanacaktır. Lütfen web sitemizi ydy.ege.edu.tr takip ediniz.

Bu sınava bu derse ilk defa kayıtlanan ve yabdil muafiyet sınavına daha önce hiç girmeyen öğrenciler girebilir. Bu dersi daha önce alan öğrenciler ya da bu sınava daha önce girmiş öğrenciler bu sınava giremezler. Girseler bile sınavları geçersiz sayılacaktır.

Sınava girmesi gerektiği halde sınava girmeyen öğrenciler için tekrar bir telafi sınavı yapılmayacaktır.

YABANCI DİL I - II DERSLERİ

Yabancı Dil I - II muafiyet sınavından başarısız olan öğrenciler, bu dersleri aşağıda belirtilen Senato kararı doğrultusunda, kimlik.ege.edu.tr adresinden giriş yaparak ulaşabilecekleri EGEDERS üzerinden uzaktan (asenkron) öğretim yoluyla alacaklardır.

Üniversitemiz Senatosunun 15.09.2022 tarihli ve 16/8 sayılı kararı ile Ortak Zorunlu Yabancı Dil Derslerinin (Yabancı Dil I-II) 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı güz ve bahar dönemi için uzaktan (asenkron) öğretim yoluyla verilmesi kararlaştırılmıştır.

YABANCI DİL I - II VİZE, FİNAL, BÜTÜNLEME SINAVLARI

Yabancı Dil I - II derslerinin vize, final ve bütünleme sınavları yüz yüze yapılacaktır. Sınavlarla ilgili detaylı bilgi sınavdan önce ydy.ege.edu.tr adresinden yapılacaktır.

Ege Üniversitesi

EGE ÜNİVERSİTESİ